söndag, april 29, 2007

Het interpelationsdebatt om vårdnadsbidrag.

Kul med lite politik i fullmäktige i vecka dundrade S loss med fp som strykpåse. Det var ljusrosa flickor och blåa pojkar, leende hemmafruar mm. Det gällde givet vis vårdnadsbidraget. Att vårdnadsbidraget är en del av ett paket med bl a jämstäldhetsbonus missar S helt.

Att allt vad föräldraförsäkring och liknade borde konstrueras med barnets bästa för ögonen, något som jag skulle hävda att föräldrarna i 99% av fallen är bäst lämpade att avgöra, är heller inte intresant för S. Nej vill man ta en jämstäldhetsdiskussion kring arbetsmarknaden så vore det mer intressant att diskutera LO-fackens agerande när vårdbiträden får tiga still med 16000 i månaden medans byggnads strejkar för att få upp lönen mot 30000.

Jag jublar inte över vårdnadsbidraget. Jag ser problem i att ge folk bidrag för att inte jobba. Men vi får väl ändå lita på de vuxna människor som fattar ett beslut som de är övertygade är bäst för just deras barn och familj. Det borde vara fokuset i diskussionen om vårdnadsbidraget. Debatten om jämställdeheten på arbetsmarknaden ska vi ta och det finns många lösningar. Vi skulle kunna börja med att avskaffa den partsammansatta arbetsdomstolen och låta riktiga domstolar ta hand om diskriminerings målen på arbetsmarknaden. Det i kombination med skadestånd så som står i propotion till företagens storlek tror jag är ett bra första steg.

Inga kommentarer: