lördag, juni 17, 2006

Smutsig valkampanj!(?)

Några tankar med anledning av LO:s kampanj på Hultsfredsfestivalen där festivalbesökarna uppmanades att spika spikar i ansiktet på de borgliga partiledarna. Du kan läsa mer om det här.

Att det kan bli tuffa debatter och ibland hårda ord om motståndarens politik är nog något som alla som sysslar med politik är väl medvetna om och räknar med. Vi tycker ju helt enkelt olika. Att det dessutom finns extremister på både höger och vänsterkanten som inte drar sig för att använda våld, då de inte tycker att demokrati är något att sträva efter har vi också lärt oss. Men när etablerade partier och organisationer gör övertramp då blir jag både arg och oroad. Vad hjälper det om vi som representera demokratiska partier går ut och försöker stå upp för parlamentariska och demokratiska metoder om man sedan hänfaller till någon typ av våldsglorifierande kamppropaganda i nästa andetag. Jag kan bara tolka LO:s tilltag enligt principen "när argumenten tryter höjer man rösten".

Låt oss få en renhårig debatt inför valet; där LO tillsammans med S, V och Mp kan förklara varför ca 140 000 unga ska stå utanför arbetsmarknaden och sätta sitt enda hopp till ett par tusen plusjobb. Så ska jag förklara varför jag tro det behövs ordentliga reformer som gör det lättare att starta fler företag och möjliggöra en öka rörlighet på arbetsmarknaden.

Inga kommentarer: