tisdag, juni 27, 2006

Kloka tankar från lokala socialdemokrater

Att införa skatteavdrag för hushållsnära tjänster har varit något som vi inom Centerpatriet drivit länge. Förslagen har mötts med kritik från vänster sidan om att det skulle innebära en återgång till pigsamhället och kvinnofällor. Personligen är jag övertygad om att det skulle innebära en välbehövlig stimulans av servicesektorn och därmed fler jobb. Jag har heller aldrig förstått varför det skulle vara mindre "fint" att städa golv än att lägga in dem. Det senare har vi ju omgångar haft s k ROT-avdrag för i flera år.

Glädjande nog har nu två lokalt ledande socialdemokrater, Lena Micko och Mattias Olsson, deklarerat att de är positiva till avdrag för hushållsnära tjänster. Det gör de på dn debatt, som du kan läsa här. Tyvärr är de inte helt tydliga med om de vill se ett avdrag för alla som köper denna typ av tjänst eller bara för vissa grupper men deras tydliga ställningstagande mot "pigargumenten" är glädjande att ta del av. Och för Linköpingsborna borde det innebära att oavsett hur majoriteterna ser ut på så väl riks- som kommunnivå så har chanserna för att skatteavdrag för hushållsnära tjänster ska bli verklighet efter valte ökat betydligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Trist att de inte sträcker sig längre än till ett försök dock, de verkar ju ha insett fördelarna, lite mod att kräva ett brett genomförande hade inte skadat, men sossar med visioner och mod är det glest mellan...
För övrigt är det klart att borgerligheten vinner i Linköping!
Ser fram emot att se dig i valrörelsen.