torsdag, mars 02, 2006

Valrörelse på gång...

Nu känns det att valrörelsen är igång. Debattsidorna i tidningarna är fulla av artiklar på valtema, vi har hunnit med de första tråkigheterna i form av smuttskastning et c. Det låter kanske inte så inspirerande men kampanjandet börjar också att gå i gång så smått och det är desto trevliggare.

Tisdagen bestod för min del av att träffa studenter vid Linköpings Universitet under CHF och CUF:s gemensamma kampanj med fokus på arbetsmarknaden. Det kändes riktigt kul att få komma ut och prata politik och det märks att arbetsmarknaden är en fråga som berör. Inte minst genom att debatten drog ordentligt med folk trots ganska kort varsel och (Murre och Christoffer får ursäkta) kanske inte de mest kända namnen. Själva debatten tyckte jag var bra även om mönstret känns bekant. Konktreat förslag från Centerpartiets sida och en mot argumentation från (s) om att vi vill skapa ökad otrygghet och sämre vilkor och att det inte är nödvändigt med förändringar, genom någon typ av trollslag ska jobben komma ändå. För på något annat vis kan jag inte tolka den totala avsaknaden av konkreta förslag från (s). Därför känns det extra bra att Centerpartiet faktiskt har ordentligt med konkreta förslag för att komma till rätta med arbetslösheten.

Christoffer Karlsson (ssu) sa under debatten att "utan trygghet tror jag inte folk vågar möta förändringar". Varför har (s) under 12 år inte lyckats skapa trygghet åt den miljon människor som idag står utanför arbetsmarknaden och vad är det för fel i att försöka hjälpa dessa människor in i den trygghet som ett arbete ger?

Inga kommentarer: